Efter at have flyttet til ‘Smilets by’ har jeg fået udvidet min horisont for nye udenlandske retter og opskrifter. Hele denne omvæltningen, med at flytning og at begynder på Aarhus Universitet har også drænet mig for overskud og mulighed for at dele og skabe opskrifter, men et comeback er her !
Min rejse har heller ikke været nem. Jeg kom til Aarhus uden tag over hoved, ikke at jeg forvente, at jeg sådan lige kunne finde en bolig fra den ene dag til den anden. Nej, jeg var skrevet op, boliggaranti og det hele, samt haft dialog med private udlejer. Alligevel tilbragte jeg de 4 første overnatninger af introuge på en campingplads i et telt. Heldigvis fik jeg mulighed for at langtidsleje et værelse på et hostel. Efterfølgende har jeg fået lejlighed og er flyttet ind til Aarhus C, hvor jeg forhåbentlig skal bo de næste 3 år +. Den sidste dårlige undskyldning for denne gang er, jeg løb tør for mobildata og der var endnu ikke kommet internet i lejligheden…
Men tilbage til opskriften. Da jeg en dag gik nede i klostergade, kom jeg forbi en grønthandler og her fandt jeg et større udvalg af humus og andre lækre sager !
NB: Billige Limabønner som er perfekte til ‘Raw Chocolate Chip Cookie Dough Dip’
Heribland stødte jeg på Haydari, som er en tyrkisk inspirerende hvidløgs dip. Sidenhen er der herhjemme blevet eksperimenteret med haydari, som udover i (pasta)salater, er fantastisk til dip af gulerødder eller falafler.
Der findes mange forskellige opskrifter, nogle med peberfrugt andre med fåreost, men her får i lige en letter og mere proteinrig version.
Ingredienser:
- 3 dl Neutral Skyr
- 1 dl Cheasy salat ost / eller en flødeost (5%)
- 2 Fed Hvidløg
- 2 tsk. Tørret dild
- Saft fra ½ Citron
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde:
Mos salatost og bland det sammen med skyr.
Press hvidløg og tilsæt det sammen med citronsaft og dild.
Smag til med salt og peber.
Er hvidløgs smagen for dominerende så tilsæt mere skyr/salatost.
Jeg udfordre dig til, selv at eksperimenter med smag og krydderier, eller anvendelses metoder.