Jeg har ofte oplevet at en ‘kage i kop’ bliver tør, sej og rigtig kedelig, men ikke denne opskrift. Denne sunde og lynhurtige kage er svampet og dejlig luftig.
Bonus; Disse er naturlig glutenfrie og proppet med fiber.
Tilsæt forskellige bær og frugt forskellige variationer. Jeg har gennemprøvet opskriften med både kirsebær og blåbær, mulighederne med bær, frugt mm, er faktisk nærmest uendelige her.
1 stor kop eller 2 ramekin
ingredienser;
1 æg
1 spsk. Skyr el. lign.
1 spsk mælk eller vand.
1 spsk. Kokosfibremel (evt. mandelmel eller havremel)
1 spsk. Fiberhusk
1-2 spsk Sukrin eller 8-10 dråber Stevia (Zero drops)
½ tsk. Vaniljeekstrakt
½ tsk Bagepulver
Bær/nødder/chokolade – fx 4 kirsebær i halve eller 8-9 stk blåbær.
Fremgangsmåde;
Smør en kop eller ramekin og drys evt. med mel.
Pisk æg, vand, skyr, vaniljeekstrakt og stevia sammen.
Tilsæt kokosfibremel og fiberhusk til dejen.
Pisk bagepulver i dejen og vend evt. bær/nødder/chokolade i dejen.
Fordel dejen i koppen eller ramekin.
Bages i mikrobølgeovnen ved 80 % i ca. 2 min.
ENGLISH VERSION
Some international follows on my instagram asked me for a recipe so here it comes. Healthy cake in a mug that is super fluffy and moisty, nothing like the dry ones I have tried.
1 cup or 2 ramekin
Ingredients;
1 egg
1 tabs. Greek yogurt or skyr
1 tabs. milk or water
1 tabs. Coconut flour (Sub. Almond flour or oatflour)
1 tabs. Psyllium husk fiber
1-2 tabs. sweetener or 8-10 drops stevia (zero drops)
½ tsp. vanilla extract
½ tsp. baking powder
Berries/nut/chocolate – example 4 cherries (cut in half) or 8-9 blueberries
Direction:
Grease a cup or ramekin and maybe dust it with flour.
Beat egg, water, yogurt, extract and stevia together.
Add coconut flour and psyllium husk to the batter.
Finally add the baking powder and turn in the berries/fruit/nuts/chocolate.
Bake in the microwave at 80 % for around 2 min.