Chocolate Chip Cookie Dough

Jeg husker fra min barndom, hvordan noget af det bedste var når man spiste peanutbutter direkte fra glasset. Sådan har jeg det også med denne rå cookie dough, og så kan man tilmed gøre det med god samvittighed. Derudover så kender vi godt det med, at vi lige skal smage på dejen, og så er dejen pludselig væk, her kan vi gå amok og nyde det!! Denne DSC_1325.JPG

Denne sunde raw cookie dough er lavet på hvide bønner, men man kan på ingen måde smage at det er bønner. Jeg har valgt at bruge hvide bønner, da de er mere cremet og smags neutrale i det end andre bønner. Dog kan man sagtens bruge kikærter istedet for de hvide bønner. Opskriften er uden smør, sukker og mel !

DSC_1321.JPG

Ingredienser: 
250 g udblødt og kogte hvide bønner (hurtig løsning er 1 dåse bønner)
1 spsk. Peanutbutter (gør dig selv en tjeneste og køb en 100 % jordnødder)
1 tsk. Vanilje ekstrakt eller ½ tsk. vaniljepulver
2-3 Spsk. Sukrin melis, fibersirup eller andet sødning 1:1
Evt. 1-2 spsk.  mælk (brug hvad du har, her var det mandelmælk)
Lidt salt

Hakket chokolade (sukkerfri)

Fremgångsmåde
Step 1: udbløde bønnerne natten over eller min. 8 timer. Kog dem i 30-45 min.
Alternativ brug 1 dåse bønner istedet for og spring dette trin over.

Step 2: Kom de kogte og drænet bønner sammen med peanutbutter, vanilje, salt og sukrin i en foodprocessor/blender. Blend til en cremet og ensartet masse, tilsæt evt. her mælk for at opnå en blød konsistens.

Step 3: Hak chokoladen og vend den i dejen.

Spis den rå cookie dough med en ske eller brug den som dip med et par kiks.

Bon Appetit ❤

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s