Chokolade trøfler af bønner

Disse er den perfekte lille chokolade-treat som smager himmelsk, og så er de tilmed sunde. Jeg har ofte lavet chokoladekage eller brownie på bønner, så er du fan af det, kan jeg kun anbefale dig at prøve disse!DSC_1232Det er svært at holde fingrene fra disse. Allerede inden de var blev lavet til runde kugler og overtrækket med chokolade, havde vi smagt på 1/3 del af dejen (måske endda mere) . DSC_1218

Ingredienser (ca 20 stk): 
1 ds. Kidney bønner / Sorte bønner
3 spsk. Fibersirup el. Yacon sirup (evt. mere hvis du har en sød tand).
3 spsk. Kakao
2-3 spsk Kokosfibremel/mandelmel (kan erstattes af blendet havregryn)

Mandler (ristet) til midte (kan sagtens undelades eller kun i nogle af trøflerne)
Chokolade (sukkerfri) til overtræk

Fremgangsmåde:
Dræn bønnerne og kom dem i en blender eller foodprocessor. Blend bønnerne sammen med siruppen til cremet og ensartet konsistent. Tilsæt herefter kakao og kokosfibremel og blend det sammen.
– Smag dejen til, måske du ønsker mere sødme eller mere kakao osv.

Form trøfler ud af dejen/rul dem runde. Tag evt. og form en mandel ind i dejen, så den er gemt i midten. Tildæk og sæt  dem på køl for mindst 30 min. (mine overnattet i køleskabet)

Smelt chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved at give 30 sek på 60-80 % et par gange, hvor der røres mellem turene i mikrobølgeovnen.
Dyp/rul trøflerne i chokolade og sæt dem på køl.

Trøfel midteJeg har i nogle af kuglerne gem tn

Bon appétit ❤

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s