Skumsnitter -Proteinrig & sukkerfri

DSC_1157Jeg vidste simpelhen ikke, hvad jeg skulle kalde disse. De minder på en måde om flødeboller (luftig som flødeboller), men er det alligevel ikke. I Sverige har de noget ligende, som de kalder skumbollar, derfor har jeg døbt disse for skumsnitter.

Skumsnitterne har et naturligt højt indhold af protein, og er fantastiske når sulten kommer snigende. DSC_1146

Ingredienser (12 stk) 
3 æggehvider (2 bæger pasturiseret æggehvider)
4 stk. Husblas
3-4 spsk. Sukrin melis /Easis florsød med top*
1 tsk vaniljepulver
3-4 spsk. vand

100 g Chokolade (sukkerfri)
Kokos til drys

Fremgangsmåde: 
Udblød husblassen i en skål vand og beklæde en form firkantet form med bagepapir.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt undervejs sukrin melis/easis florsød og vaniljepulver.
Hæld vandet fra husblassen og smelt husblassen sammen med 3 spsk vand. Kan gøres over komfur eller ved ca. 30 sekunder i mikrobølgeovnen.
Mens du pisker tilsætter du i en tynd stråle den smeltet husblas til æggehviderne (pas på husblassen ikke er for varm).
Kom massen i den beklædte form og fordel det ud til alle kanterne med en dejskraber/spiseske.
Sæt massen på køl i et par timer.

Skær massen ud i 12 firkanter/snitter. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen, ved at give det 30 sek. af gangen ved 60-80%.
Dyp/vend snitterne i den smeltet chokolade og drys evt. med kokos til sidst.

Sæt dem på køl indtil chokoladen er stivnet.

*Istedet for melis kan alm. sukrin/sukrin gold anvendes, samt multisød mm.

Lakrids version: Tilsæt 1-2 tsk. lakridspulver istedet for vaniljepulver.

Bon Appétit. ❤

DSC_1141

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s