Brownie juletræer

DSC_0980.JPG*Scroll down for english.

Jingel Bell, Jingel Bell. Julehumøret er kommet frem, og jeg glæder mig til, at det er 1. advent på søndag. Jeg har forbredt mig på 1. advent ved at bage små sukkerfrie, low carb og fedtfattige fudge brownie juletræer.

Opskriften er glutenfri og kan laves LCHF (se note).

*Jingel Bell, Jingel Bell…. The Christmas mood is coming and I’m looking forward to first advent this Sunday. I have prepared myself by making these sugar free, low carb, low fat fudge brownie Christmas trees.

This recipe is gluten free and can be made LCHF (see note).

Brownie juletræer Brownie Christmas trees
Ingredienser
Brownie:

  • 65 g Kokosfibre mel
  • 3 spsk. Kakaopulver
  • 250 g. Sukrin*
  • 60 g Æblegrød eller surmælksprodukt
  • 5 æg
  • 1 tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Natron
  • 30-40 g hakket sukkerfri chokolade

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen på 180 °C

Bland kokosfibre mel, kakao, bagepulver og natron sammen i en skål, og set den til side.

Pisk æg og sukrin sammen med en elpisker. Tilsæt æblemost/yoghurt.

Si de tørre ingredienser, en smule a gangen, sammen med de våde ingredienser. Pas på at du ikke får lavet klumper i dejen. Rør chokolade i.

Hæld dejen i en firkantet beklædt bageform.

Bag kagen i ca. 30 min eller indtil en tandstik kommer rent ud ved at prikke kagen i midten.

Når kagen er koldt skæres den ud i trekante.
* Del kagen i tre på langs og skær den efterfølgen ud i trekanter.

Glasur:
1 dl florsød (sukkerfri flormelis)
2-3 spsk. æggehvider (past.)
½ tsk. ekstrakt (vanile, mandel, mynte)
Frugtfarve – grøn og gul)

Bland florsød og æggehviderne sammen, start med 2 spsk. og tilsæt mere om nødvendigt.

Tag 2-3 spsk. glasur over i en anden skål. Farv den største del grøn og den mindste del gul. Kom glasuren i sprøjteposer og pynt de små brownie trekante.
Tilføj sukkerfri krymmel

Ingredients
Brownie

  • ½ Cup Coconut flour
  • 3 tbsp. Baking Cocoa powder
  • 250 g. Sukrin*
  • 1/3 cup applesauce or yoghurt.
  • 5 eggs
  • 1 tsp. Baking powder
  • ½ tsp. Baking soda
  • 30-40 g chopped sugar free chocolate

Direction:
Preheat oven to 180 °C

Mix coconut flour, cocoa, baking powder and soda in a bowl and set aside.

Whisk eggs and Sukrin together with an el-mixer. Add the applesauce/yoghurt.

Shift the dry ingredients, a bit at the time, into the wet ingredients. Be careful not to have any lumps. Stir in the chopped chocolate.

Pour the batter into a square baking dish.

Bake the brownie for 30 min. or to a toothpick come out clean.

When the cake is cold, cut it out into small triangles.
* Easy if you cut the brownie into three equal bars and then cut it out to triangles.

Icing:
½ cup sugar free confection
2-3 tbsp. egg whites
½ tsp. extract (vanilla, almonds, mint)
food coloring (green and yellow)

Mix confection and egg whites in a bowl, start with two tbsp. egg whites and add more if needed. Stir in the extract you would like.

Take 2-3 tbsp. of the icing into another bowl. Color the “big” bowl of icing with green food coloring and the “little” bowl with yellow.

Place the green colored icing into a piping bag and decorate the brownie pieces.
Add sugar free sprinkel

*Brug 2 spsk. Easis Sød istedet for sukrin eller andet 1:1 sødemiddel.
* Use another sweetener 1:1 instead of sukrin. 

LCHF: udskift æblemost/yoghurt med smeltet smør eller kokosolie.
*LCHF: Substitute the applesauce/yoghurt with melted butter or coconut oil

dsc_0977

Bon Appétit ❤

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s