Low Carb Lasagne

dsc_0789

*Scroll down for english
Hvidkål istedet for traditionelle lasagneplader, er hermed godkendt. Har du allerede en lasagne opskrift, som er den bedste, så er det bare at udskifte lasagnepladerne med blancheret hvidkål. Jeg har dog her både erstattet lasagnepladerne, en skide god kødsauce og et alternativ til den hvidesovs. Lasgne er low carb, glutenfri og kan laves som LCHF.

*Cabbage instead of traditional lasagna sheets is verified. If you already have the best recipe of lasagna, then you can use that one and only replace the sheets with cabbage. I have this recipe where I replace the sheets, make a dam good meat sauce and an alternative for the white sauce. This lasagna is low carb, gluten free and can be LCHF too.

Hvidkåls lasagne – Low Carb Cabbage Lasagna – Low Carb
Ingredienser:

  • ½ Hvidkål (7-8 yderste lag)
  • 100 g Ost

Hvidsovs:

  • 200 g Hytteost
  • ¼ tsk. Muskatnød

Kødsovs:

  • 500 g Hakket kød
  • 1 Løg
  • 2 fede Hvidløg
  • 1 dåse tomat
  • Krydderier (fx Oregano, spidskommen mm.)
  • 1 tsk. Salt ½ tsk. Peber
  • Evt. Grønsager (revet gulerod mm)

Fremgangsmåde:
Pil de yderste blade af og blanchere dem i kogende vand 3-5 min. Del dem evt. i mindre stykker, så de bliver flade.

Lav en god Kødsovs. Hak løg og hvidløg. Svits løgene i en gryde og tilsæt kødet. Tilsæt tomat og krydderier. Lad det simre I 12-15 min.

Den hvidesovs laves ved at blande hytteost og muskatnød sammen. Blend det evt. sammen i en blender.

Dæk et ovnfast fad med hvidkålsblade, læg et lag kødsovs efterfulgt af et lag hvidsovs. Gentag og afslut med kødsovs og ost.

Bages ved 200 °C i 30-35 min.

Ingredients:

  • ½ Cabbage
  • 100 g Cheese

White sauce:

  • 200 g Cottage Cheese
  • ¼ tsp. Nutmeg

Meat sauce

  • 500 g Ground meat
  • 1 Onion
  • 2 Cloves garlic
  • 1 can tomato
  • Seasons (Oregano, etc.)
  • 1 tsp. Salt
  • ½ tsp. Pepper
  • (You can also add grated vegetable in the sauce)

Direction:
Remove the out layers of the cabbage and boil them for 3-5 min.

Make a really god meat sauce. Chop onion and garlic. Brown the onion and garlic and add the meat. Add seasoning and tomato. Let it boil at medium-low for 12-15 minute.

White Sauce: Mix cottage cheese and nutmeg together. Blend with a blender if necessary

First place a layer of the cabbage, then the meat sauce and then the white sauce. Repeat and finish with meat sauce and cheese.

Bake in the oven at 200°C for 30-35 min.

dsc_0805

Bon Appétit

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s