Low Carb Roulade – Mel & Sukkerfri

DSC_1361.JPG*Scroll down for English*

Måske verdens simpelste roulade, som er saftig, blød og luftig. Bunden består hverken af mel, smør eller sukker men hovedsagelig af æg. Ja, sunde og proteinrige æg.

Roulade er en super løsning når man lige pludselig skal have uventet gæster, da den er hurtig at lave. Derudover kan man variere og tilpasse den på så mange forskellige måder, hvilket nok er grunden til, at jeg elsker roulade.

Rouladen kan laves i en LCHF udgave, anvend flødeskum og evt. liberale frugt i stedet.

*Maybe the worlds most simple swiss roll that is moisture, soft and fluffy. The swiss roll is made without flour, butter or sugar, but primary of eggs. Yes healthy protein stuffed eggs.

Swiss roll is a super solution if you suddenly are going to have visiting, because it is super easy and fast to make a swiss roll. Besides you can make so many different kind of swiss roll, just change the filling. This is why I love swiss roll. 

You van make the swiss roll as a LCHF version. Just use whipped creme and maybe som liberal fruit instead.

Low Carb Roulde
Low Carb Swiss roll
Roulade:

  • 4 æg
  • 1-2 spsk. Sukrin
  • ½ tsk vaniljepulver/ekstrakt
  • ¼ tsk. vinsten

Fyld (forslag):

  • Sukkerfri hindbærsyltetøj
  • Cheasy Vaniljeskyr

Fremgangsmåde:
Del æggene I blommer og hvider. Tilsæt vinsten til æggehviderne og pisk det til næsten stive. Tilsæt sukrin, en spsk. af gangen, og pisk indtil æggehviderne er stive.

I den anden skål bland blommerne og vaniljepulver sammen. Tilsæt 1/3 af æggehviderne til blommerne. Vend det forsigtigt sammen. Hæld hele æggeblomme massen sammen med hviderne og vend det sammen.

Fordel det på en beklædt bageplade og bag den i ovnen ved 180° C i ca. 10 min.

Når den er færdig bagt, rulles rouladen sammen og den køles helt ned. Når den er kold kan du udrulle bunden og fordele fyldet.

Swiss roll:

  • 4 eggs
  • 1-2 tbsp. sweetener.
  • ½ tsp. vanilla extract
  • ¼ tsp. crème of tartar

Filling (suggestion)

  • Sugarfree raspberry jam
  • Vanilla Greek yoghurt

Direction.
Separate the eggs in yolk and whites. Add the crème of tartar to the egg whites and beat the egg whites almost stiff. Add the sweetener and continue beating until the whites is stiff.

In the other bowl mix the yolk and the vanilla extract. Add 1/3 of the shiff egg whites to the yolk. Turn it carefully together. Then add all the yolk mixture into the bowl with egg whites and turn it around.

Spread it out on a baking tray with parchment paper. Bake it at 180° C for 10 min.

When it is done, then roll up the swiss roll and let it cold down. When it is cold you can unroll it and spread out the filling and roll it up again.

DSC_1363.JPG

Bon Appétit ❤

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s