5 morgengrød

dsc_0638

Jeg kan ikke benægte det, det er blevet efterår, er det er nu højsæson for GRØD. Jeg er en sucker for grød og er helt vild med at finde på nye grød-kombinationer.

Inden på Instagram profil bugner min profil da også af forskellige grød billeder, og jeg har herfra samlede mine ynglings og mest populære grød-kombinationer, som du SKAL prøve!

Alle variationerne kan sådan set spises som varm havregrød eller som overnights oats.

*I can’t deny it, it has become autumn and autumn is high season for PORRIDGE. I’m a big sucker for porridge and are crazy when it comes to finding new porridge-combinations.

On my Instagram account there is also porridge pictures everywhere and from my account collected my favorite and most popularly porridge-combinations that you SHALL try!

You can with all the combination enjoy them as warm oatmeal or as overnight oats.

blomme-havregrod

Den super simple grød version, der kan toppes på alverdens måder. . 
* This is the super simple porridge version, that can be topped anyway you want.
Havregryn m. Chiafrø og blommer Oatmeal w. chiaseeds and plums
Ingredienser

  • 1 dl. havregryn
  • 2 dl mælk/vand/ mandelmælk
  • 1 tsk. chiafrø
  • 1/3 tsk. vaniljepulver
  • Sødemiddel
  • Et nip salt.

Topping

Kom alle ingredienser undtagen pynt i en gryde, og kog det til ønskede grødkonsistens.

Kom det i en skål og pynt med udskåret blommer, granola og nødder.

Overnight oats: 
Kom ingredienserne I et glas. Bland det godt sammen og stil det på køl natten over. Næste morgen tilsættes toppingen

Ingredients

  • 30 g Rolled oats
  • 200 ml Skim milk/water/almond milk
  • 1 tsp. Chia
  • 1/3 tsp. Vanilla extract
  • Sweetener
  • A pinch of salt.

Topping:

Add all the ingredients, except the topping to a pot and let it boil until you have porridge.

Place the porridge in bowl and add the granola, plums and the nuts.

Overnight oats:
Add all the ingredients to a jar. Mix it and place in the fridge over the night. Next morning add the topping.

Grød med frisk frugt som topping, er en perfekt måde at bruge netop sæsonens frugter på.
*Porridge with fresh fruit as topping is a perfect way to use the seasons fruit. 

dsc_2545
Nok den version jeg har lavet flest gange. Jeg bliver aldrig træt af den. 
* I have been making this version most times, why? because I never get tired of it
Gulerodskage havregrød Carrot cake oatmeal
Ingredienser

  • 1 dl. havregryn
  • 2 dl mælk/vand/ mandelmælk
  • 1 lille gulerod
  • 1 tsk. Kanel
  • Hakket mandler
  • Sødemiddel
  • Et nip salt

Pynt:

  • 1 spsk. skyr
  • 1 mini gulerod
  • Kanel
  • Stevia blade (kan undlades)

Kom alle ingredienser undtagen pynt i en gryde, og kog det til ønskede grødkonsistens.

Kom det i en skål og tilsæt skyr og mini guleroden. Drys med kanel og lav en top af stevia blade.

Overnight oats:
Aften inden blandes ingredienserne sammen i et glas og stilles på køl natten over. Næste morgen tilsættes skyr, revet gulerod og kanel.

Ingredients

  • 30 g Rolled oats
  • 200 ml Skim milk/water/almond milk
  • 1 small carrot
  • 1 tsp. cinnamon
  • Chopped almonds
  • Sweetener
  • A pinch of salt.

Topping:

  • 1 tbsp. greek yoghurt
  • 1 mini carrots
  • Cinnamon
  • Stevia leaf (optional)

Add all the ingredients, except the topping to a pot and let it boil until you have porridge.

Place the porridge in bowl and add yogurt and mini carrots. Dust with cinnamon and make the top of the leaf.

Overnight oats.
The evening before mix all the ingredients together and place in the fridge over the night. Next morning add the yogurt, grated carrot and cinnamon.

 

I stedet for gulerodskage så lav en æblekage version, hvor du bruger æble istedet for gulerod.
*instead of carrot cake try to make a applecake version where you use apples instead of the carrots.

IMG_3991.JPG

Jeg falder altid på min 'Marry Berry' version, når jeg ikke kan bestemme mig.  
* I allways choose my 'Marry Berry* version, when I can't decide me for breakfast.
Marry Berry Havregrød Marry Berry Oatmeal
Ingredienser

  • 1 dl. havregryn
  • 2 dl skummemælk/vand/ mandelmælk
  • ½ dl bær (friske/frosne)
  • Sødemiddel
  • Et nip salt.

Pynt:

  • 1 spsk. skyr
  • Mørk chokolade (hakket)
  • Nødder (hakket)

Kom alle ingredienser undtagen pynt i en gryde, og kog det til ønskede grødkonsistens.

Kom det i en skål og tilsæt skyr. Drys med chokolade og nødder

Overnight oats:
Mos de friske bær eller giv de frosne bær et opkog. Bland det sammen med resten af ingredienserne og stil det på køl natten over. Næste morgen tilsættes skyr, nødder og chokolade

Ingredients

  • 30 g Rolled oats
  • 200 ml Skim milk/water/almond milk
  • ¼ cup berries (fresh/frozen)
  • Sweetener
  • A pinch of salt.

Topping:

  • 1 tbsp. greek yoghurt
  • Dark chocolate (chopped)
  • Nuts (chopped)

Add all the ingredients, except the topping to a pot and let it boil until you have porridge.

Place the porridge in bowl and add yoghurt and mini carrots. Add chocolate and chopped nuts.

Overnight oats.
Smash the fresh berries or boil the frozen berries quick. Mix it together with the rest of the ingredients and place it in the fridge over the night. Next morning add the yogurt, nuts and chocolate

dsc_0756

Min nyeste favorite. Den smager som brownie dough og minder mig om havregrynskugler fra min barndom. 
* My newest favorite. It tast like brownie batter and reminds me of cocoa coconut ball form my childhood
Kakao Havregrød  – Like brownie Cocoa Oatmeal – Like brownie
Ingredienser

  • 1 dl. havregryn
  • 2 dl skummemælk/vand/ mandelmælk
  • 1 spsk. Kakaopulver
  • Sødemiddel
  • Et nip salt.

Pynt:

  • Kokos chips
  • Hasselnødder (hakket)

Kom alle ingredienser undtagen pynt i en gryde, og kog det til ønskede grødkonsistens.

Kom det i en skål og drys med kokoschips og hasselnødder

Overnight oats:
Bland havregryn og kakao sammen. Tilsæt de resterende ingredienser og stil det på køl natten over.
Næste morgen tilsættes kokos chips og hasselnødder.

Ingredients

  • 30 g Rolled oats
  • 200 ml Skim milk/water/almond milk
  • 1 tbsp. cocoapowder
  • Sweetener
  • A pinch of salt.

Topping:

  • Coconut chips
  • Hazelnuts (chopped)

Add all the ingredients, except the topping to a pot and let it boil until you have porridge.

Place the porridge in bowl and add coconut chips and hazelnuts.

Overnight oats.
Mix the oats and cocoa powder together. add the rest of ingredients and it in the fridge over the night.
Next morning add the coconut chips and hazelnuts.

Bon Appétit.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s