Healthy bread pudding

dsc_2502dsc_2516Min familie er helt vild med bread pudding, og det er da også en genial dessert. Ved at bruge rester af dag gammelt brød kan man mindsker madspild, og så endda med kage som resultat. Totalt win win, -er jeg den eneste, der ikke kan få armene ned over dette?-.

Der findes mange forskellige variationer af en god bread pudding, og det er næsten kun fantasien der sætter grænser her.
Jeg har haft bread pudding med i køknet, og er resultatet var en sunder version, hvor det hvide brød og sukkeret er blevet udskiftet.

* My family is crazy about brad pudding, and I must admit it is a genius dessert. By using the lefter over bread you reduce the food waste, and you even get a dessert as a result, – it is totally win win and I’m the only one, who can’t getting my arms down over it? –

There is really many different version of bread pudding and you can mix it and twist it like you want to. I took the bread pudding with me to the kitchen and started to experiment. The result was a healthy version of bread pudding, where I use danish soft rye bread, so lot of whole grain, and replaced the sugar with sweetener.

Sund Bread Pudding Healthy Bread Pudding
Ingredienser:

  • 6-7 skiver Protein Rugbrød
  • 1 medium æble
  • 4 æg
  • 180 ml skummemælk
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 150 g Sukrin
  • 100 g mandler

 

Fremgangsmåde:

Pisk æg, mælk, kanel, vaniljepulver og sukrin sammen i en skål.

Skær æblet og rugbrødet til tern.

Tilsæt æblet og brødet til de våde ingredienser.

Hak mandlerne groft og tilsæt også dem.

Bland det hele sammen og lad det stå i 15-30 min.

Kom det i en beklædt form.

Bages i en forvarmet ovn ved 180 °C i 45 min.

Ingredients:

  • 6-7 slices soft Danish rye bread
  • 1 medium apple
  • 4 eggs
  • ¾ cup skim milk
  • 2 tsp. cinnamon
  • ½ tsp. vanilla bean
  • 150 g sweetener
  • 100 g almonds

 

Direction:

Mix eggs, milk, cinnamon, vanilla and sweetener together in a bowl.

Slice the apple and the rye bread into cubes.

Add the apple and the rye bread to the wet.

Chop the almonds and add it too.
Mix it all together and let it soak for 15-30 minutes.

Place it all in a lined baking tin.

Bake it in a preheated oven at 180 °C for 45 min.

 

Du kan eksperimeter med opskriften, som du selv vil. Tilføje andre slags nødder, tørret frugt eller kakao istedet for kanel. Som sagt kun fantasien sætter grænser 🙂

*You can play with the recipe as you want to. Add other kinds of nut, dried fruit or cocoa powder instead of cinnamon. 🙂

DSC_2513.JPG

Bon appétit

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s