*Scoll down for english*
Jeg har i noget tid haft lyst til, at prøve kræfter med vandbakkelser. De har derfor været på min bucket bage liste, i et godt stykke tid, men nu kan jeg endelig sæt flueben, og det er med et smil på læben. De blev nemlig virkelig gode; sprøde udenpå, luftige indeni, og så er de fyldt med en lækker, blød og cremet vaniljecreme. Totalt fantastisk.
*I have wanted to try making choux for a while now and it has therefor been on my bucket baking list for some time. Now i can finally remove it for the list and with a happy smile, because the turn out damn good; a little bit crispy on the out, light and airy on the inside and then the filling of a creamy and soft vanilla creme.
Sunde vandbakkelser / Choux (16 små stk) |
Healthy Choux (16 small choux) |
Fyld: 1 portion vanilje cremeVandbakkelser
Fremgangsmåde: Lad dejen køle et par minutter. Alt efter æggets størrelse skal der derfor bruges et ekstra. Dejen skal virke våd og være klistret. Fordel dejen, med god afstand, på en beklædt bageplade Bag dem ved 200 °C i 25-30 min. Når de er færdig prikkes der hul i bunden af dem. Lad dem køle af, før de skæres over og fyldes med vaniljecreme Drys evt. med sukkerfri florsød |
Filling 1 portion vanilla creamChoux shell
Direction Let the dough cold down for a couple of minutes. Depending on the eggs size, you shall add an extra egg. The dough shall be wet and sticky. With two tablespoons, place the dough on a lined baking sheet. Bake the choux at 200 °C for 25-30 min. When the choux is done, dots small holes at the bottom. This prevents them from collapsing. Let them cold down before they are cut in two and filled with vanilla cream. Dust sugar free powder sugar on the top. |
Note: Du kan tilsætte ½ tsk bagepulver sammen med melet.
*Add ½ tbs baking soda together with the flour to help the choux.
Bon Appétit