Sunde vandbakkelser/choux

dsc_0698

*Scoll down for english*

Jeg har i noget tid haft lyst til, at prøve kræfter med vandbakkelser. De har derfor været på min bucket bage liste, i et godt stykke tid, men nu kan jeg endelig sæt flueben, og det er med et smil på læben. De blev nemlig virkelig gode; sprøde udenpå, luftige indeni, og så er de fyldt med en lækker, blød og cremet vaniljecreme. Totalt fantastisk.

*I have wanted to try making choux for a while now and it has therefor been on my bucket baking list for some time. Now i can finally remove it for the list and with a happy smile, because the turn out damn good; a little bit crispy on the out, light and airy on the inside and then the filling of a creamy and soft vanilla creme.

Sunde vandbakkelser / Choux
(16 små stk)
Healthy Choux
(16 small choux)
Fyld:
1 portion vanilje cremeVandbakkelser

  • 50 g smør (Becel let)
  • 2 dl vand
  • 100 g Hvid Hvedemel
  • 3-4 æg
  • Evt. 1-2 spsk. sukrin

Fremgangsmåde:
Kog smør, sukrin og vand sammen i en gryde.
Si melet i gryden og rør til en klump fri dej. Rør indtil dejen slipper gryden.

Lad dejen køle et par minutter.
Tilsæt æggene, et af gange, og pisk grundigt mellem hver æg.

Alt efter æggets størrelse skal der derfor bruges et ekstra. Dejen skal virke våd og være klistret.

Fordel dejen, med god afstand, på en beklædt bageplade

Bag dem ved 200 °C i 25-30 min.
Det er vigtigt at man ikke åbner for ovnen de første 20 min.

Når de er færdig prikkes der hul i bunden af dem.
Det forhindrer at de falder sammen.

Lad dem køle af, før de skæres over og fyldes med vaniljecreme

Drys evt. med sukkerfri florsød

Filling
1 portion vanilla creamChoux shell

  • 3 tbsp butter
  • 200 ml water
  • 100 g fine whole wheat
  • 3-4 eggs
  • 1-2 tbsp sweetener (optional)

Direction
Boil the butter, sweetener and water in a pot.
Sift the flour into the pot. Stir to a lump free dough and to the dough release the pot.

Let the dough cold down for a couple of minutes.
Add egg, one at the time, and stir thorough between the eggs.

Depending on the eggs size, you shall add an extra egg. The dough shall be wet and sticky.

With two tablespoons, place the dough on a lined baking sheet.

Bake the choux at 200 °C for 25-30 min.
It is important not to open the oven the first 20 min.

When the choux is done, dots small holes at the bottom. This prevents them from collapsing.

Let them cold down before they are cut in two and filled with vanilla cream.

Dust sugar free powder sugar on the top.

Note: Du kan tilsætte ½ tsk bagepulver sammen med melet.
*Add ½ tbs baking soda together with the flour to help the choux.

dsc_0672

Bon Appétit

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s