Spidskålssalat med kylling & kikærter

dsc_0647DSC_0652.JPG

At forsøge at spise efter årstiderne er en skøn måde, at få forskellige madvare inddraget i ens retter. Netop nu er det sæson for kål, og jeg har derfor lavet en salat af spidskål, peberfrugt og græskar kerner.

Spidskål er en af mine ynglings, da den er utrolig mild i smagen, og en god nybegynder kål. Derudover er kål utrolig mættende, og sådan en salat, som ikke er kedelig, kan sagtens udgøre et måltid alene.

*Trying to eat after the seasons is a lovely way to use different kind of ingredients in the dishes. It is now time for the cabbage and I have therefore made a lovely salad of pointed cabbage, bell pepper and pumpkin seed.

Pointed cabbage is one of my favorite because it has a light taste and is a good beginner cabbage. Beside cabbages are very satiating and a tasty salad like this could easy be a whole meal. 

Spidskålssalat med kylling & kikærter
Pointed cabbage with chicken & chick peas
To personer
Ingredienser:

  • 2 stk. kyllingebryst
  • ½ Rød spidskål
  • ½ Hvid spidskål
  • 1 peberfrugt
  • 1 dåse kikærter*
  • 1 spsk. paprika
  • ½ tsk. chili flager.
  • 1 håndfuld græskar kerner
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Krydrer kyllingebrystet med salt og peber.
Steg dem i ovnen, til de er gennemstegt. Pluk derefter kødet fra hinanden.

Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem. Kom dem i en skål sammen med paprika, chiliflager, salt og peber. Bland det sammen og spred det ud på en bageplade. Rist det i ovnen ved 200 °C Ca. 15 min.

Vask spidskål og peberfrugten. Snit kålen fint og skær peberfrugten ud i tern.  Kom det i en skål, tilsæt græskarkerner og vend det sammen.

Tilsæt til sidst kikærter og kylling til salaten.

Two portion:
Ingredients:

  • 2 chicken breast
  • ½ Red pointed cabbage
  • ½ White pointed cabbage
  • 1 bell pepper
  • 1 can chickpeas*
  • 1 tbsp. paprika
  • ½ tsp. chili (dried and chopped)
  • 1 handful pumpkin seeds.
  • Salt
  • Black pepper

Direction:

Season the chicken breast with salt and pepper. Cook it in the oven so they are cooked trough. Pull the chicken apart.

Drain the chickpeas and wash them.
In a bowl, mix chickpeas, paprika, chili, salt and pepper. Spread it out on a baking tray and roast it in the oven at 200 °C for 15 min.

Wash the cabbage and the bell pepper. Chop the cabbage fine and cut out the bell pepper.

Place it in a bow, add the pumpkin seed and mix it all in a bowl. Add the chickpeas and the chicken to the salad.

DSC_0654.JPGBon Appétit

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s