Black Bean Brownie Cheesecake

cheesecake-brownie-2
*Recipe in English – Scroll down*

Cheesecake er blevet sindsygt populært, og jeg er da også en sucker for det søde ostefyld.

Jeg har været i køkknet og har fremtryllet en uforskammet lækker cheesecake. Jeg har kombineret en syg lækker bønne brownie med cremet flødeost og skyr, og dette er resultatet.

Min version af en sundere cheesecake har et højt protein indhold, næsten intet mel og den kan endda laves glutenfri. Win, Win.

*Cheesecakes have become insane popular, and I neither deny, that I’m a sucker for the sweet cheese filling. 

I have been in the kitchen and have conjured a crazy delicious cheesecake. I have combined a brownie of bean with creamy cream cheese and Greek yoghurt, and this is the result. 

My version of a healthy cheesecake is high on protein, low on carbs and you can make it in a gluten free version. Win, Win.

Bean Brownie Cheesecake Bean Brownie Cheesecake
Brownie

  • 1 dåse kidney bønner
  • 50 g yoghurt
  • 120 g Surkin el. 1 spsk EASIS SØD
  • 10 g Bagekakao
  • 1 tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Natron
  • 1 æg
  • 1 tsk. Vanilje ekstrakt

Fremgangsmåde
Dræn bønnerne for vand og skyld dem under vandhanen. Blend bønnerne i en foodprocesser sammen med de øvrige ingredienser.
Hæld dejen i en beklædt springform*

Bages ved 180 °C i 20-30 min.

*Tip: Ved bekældning af springform, så krøl bagepapiret og gør det vådt.

Cheesecake fyld

  • 200 flødeost light (5%)
  • 150 g skyr
  • 1 æg
  • 2 tsk. bagepulver + 3 spsk. vand
  • 1 tsk. vanilje ekstrakt
  • 1 spsk. Hvid Hvedemel*
  • 1 tsk Easis Sød + 10 g Sukrin**

Fremgangsmåde.
Pisk flødeost og skyr sammen. Tilsæt sødemiddel, vaniljeekstrakt og mel.

I en separat skål blandes bagepulver og vand. Tilsæt det sammen med et æg til dejen.

Hæld dejen over den bagte og let afkølet brownie og bag hele kagen ved 180 °C i 30-35 min.

Lad cheecekagen køle i et par timer, før servering.

*For gluten fri version, anvend havremel
** Brug 50 g sukrin i stedet for.

Brownie

  • 1 can Kidney beans
  • 50 g yogurt
  • 120 g sukrin or other sweetener
  • 10 g Cocoa powder
  • 1 tsp Baking powder
  • ½ tsp. Baking soda
  • 1 egg
  • 1 tsp. vanilla extract

Direction:
Rinse and drain the beans. Add it to a food processor and mix it with the rest of the ingredients.
Distribute the brownie batter to a lined round cake pan.*

Bake it at 180 °C for 20-30 min.

*Tip: to lined the pan use wet and curled baking paper.

Cheesecake filling

  • 200 g Cream Cheese light (5 %)
  • 150 g Greek Yoghurt
  • 1 egg
  • 2 tsp. baking powder + 3 tbsp. water
  • 1 tsp. Vanilla extract
  • 1 tbsp. Fine whole grain flour*
  • 50 g Sukrin or other sweetener

Direction
Mix the cream cheese and Greek yoghurt. Add vanilla extract, sweetener and the flour.

Mix baking powder and water in a separated bowl and add it to the batter with the egg.

Pour the batter over the baked and chilled brownie bottom and bake the cake in 30-35 min.

Let the cheesecake cold down for a couple before serving

*For gluten free version use oat flour.

cheesecake-brownie-5cheesecake-brownie

Bon Appétit

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s